Privačios lėšos padėjo „išjudinti“ mobilią kliniką Klaipėdoje

/ 2015-02-02 / Publikacijos kategorija: Naujienos

Privačios lėšos padėjo „išjudinti“ mobilią kliniką Klaipėdoje

“Kol valdžia mąsto, verslas padeda”, – teigia VšĮ Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyr. gydytojas Aleksandras Slatvickis. Daug nerimo sukėlusi situacija Klaipėdoje dėl mobilios klinikos uždarymo šiandien išsisprendė. Vietos verslininko finansinės paramos dėka šiandien mobili klinika (autobusiukas) vėl išvažiavo į miesto vietas, kuriose telkiasi priklausomi nuo narkotikų asmenys. Čia jiems keičiami švirkštai ir adatos, suteikiamos konsultacijos dėl gydymo, kita aktuali informacija.

Mobilios klinikos veikla nutrūko praėjusių metų pabaigoje iškilus klausimui dėl tolimesnio finansavimo.  Klaipėdos savivaldybė kreipėsi su prašymu į Sveikatos apsaugos ministeriją, kuriame išdėstė sudėtingą situaciją. Deja, kol atsakingi ministerijos pareigūnai „keitėsi“ raštais, daugiau nei mėnesį nebuvo teikiamos paslaugos būtinos siekiant, kad ŽIV neplistų švirkščiamųjų narkotikų vartotojų tarpe, o taip pat plačiojoje visuomenėje.

VšĮ Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyr. gydytojas Aleksandras Slatvickis sako, kad tai pirmas atvejis jo darbe, kuomet verslas paremia tokią pažeidžiamą visuomenės grupę kaip narkotikų vartotojai, kurie šiandien dažniausiai yra visuomenės užribyje. „Tokia parama rodo mūsų verslo brandą ir sąmoningumą. Jeigu norime turėti saugią ir draugišką aplinką, kurioje gyvename, turime prie jos kūrimo prisidėti“, – įsitikinęs medikas. Jis mano, kad ši parama iš verslo pusės yra puikus pavyzdys visoms įmonės, kurios deklaruoja ir įgyvendina socialinės atsakomybės programas.

Minėta parama (3,5 tūkst. eurų) suteikta privataus verslininko 3 mėnesių laikotarpiui. Tikimasi, kad per šį laikotarpį, siekiant užtikrinti mobilios klinikos veiklos tęstinumą, bus rasta lėšų iš savivaldybės sveikatos specialiosios paskirties fondo.

TOP